vineri, 4 mai 2018

Tarta cu ciuperci si broccoli


Aluat:
- 100 g unt de cocos
- 250 g faina
- iaurt de soia

Pentru aluat untul de cocos trebuie sa fie la temperatura camerei, nu topit. Untul se apasa cu dosul unei linguri pana capata aspect de untura, apoi se amesteca cu faina rezultand un aluat nisipos. Se adauga iaurtul treptat pana cand aluatul devine compact. Se intinde aluatul in forma de tarta, se inteapa cu furculita si se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 10 minute.

Umplutura:
- 3 cepe
- 5 catei de usturoi
- 500 g ciuperci 
- 2 lg ulei de masline
- 1/2 buchet de broccoli
- 1 lg-ta ierburi de gradina (Delikat)
- 1/2 lg-ta sare de Himalaya

Uleiul de masline se incinge intr-o tigaie, se adauga ceapa tocata si cand aceasta se inmoaie, se adauga usturoiul taiat feliute subtiri si se mai calesc impreuna 1-2 minute. Apoi se pun ciupercile tocate. Eu am folosit un mix de ciuperci: champignon pe care le-am taiat feliute si ciuperci pleurotus, pe care le-am taiat cubulete. Ciupercile se tin pe foc pana cand scade complet apa lasata de acestea.
Tigaia se lasa deoparte sa se raceasca pana preparam sosul. Broccoli se fierbe separat pentru un minut, se taie varfurile buchetului si se adauga peste ciupercile racite.

Sos:
- 1/2 cutie tofu simplu (Inedit)
- 1/2 cup caju hidratat 2 ore
- 1 cup lapte vegetal neindulcit
- 2 lg fulgi de drojdie inactiva
- 1 lg-ta usturoi granulat
- 1 lg-ta fulgi de ceapa
- 1/2 lg-ta turmeric
- 1/2 lg-ta sare de Himalaya
- 2 lg suc de lamaie
- 1 lg faina
- 1 leg. mica de marar 

Pentru sos se pun toate ingredientele, cu exceptia mararului, in blender si se mixeaza pana rezulta un sos cremos. 
Sosul se pune in tigaie si se amesteca impreuna cu ciupercile, se adauga mararul tocat si apoi toata compozitia se aseaza peste aluat. Tarta se pune in cuptor pentru 20 de minute la 180 grade. Se serveste dupa ce se raceste.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...