vineri, 20 martie 2015

Ciorba de perisoare cu nuca


Perisoare :
- 2 cepe taiate marunt
- 5 lg orez integral
- 3 lg nuca macinata
- 2 lg faina de ovaz
- 2 lg apa
- 2 lg ulei
- 1 lg vegeta naturala
- 1/2 lg-ta sare
- 1/2 cana pesmet

Se caleste ceapa in apa , ulei si sare. Se adauga orezul si apa cat sa fierbem orezul.
Se lasa sa se raceasca si apoi se adauga restul ingredientelor si se formeaza perisoarele care se adauga in ciorba. Se fierb perisoarele pana se ridica la suprafata.
Daca ciorba nu se serveste imediat, se scot perisoarele din ciorba si se pun intr-un vas acoperit, urmand sa fie puse in ciorba in momentul servirii (daca se lasa perisoarele in ciorba se vor dezintegra).

Ciorba :
- 2 l apa
- 1 cana pasta de rosii/bulion
- 3 lg mix de legume
- 2 cepe mici
- 2 lg ulei
- 1 lg vegeta naturala
- sare si piper ,dupa gust
- zeama de lamaie
- leustean

Se pune apa la fiert impreuna cu legumele, vegeta, ceapa si pasta de rosii.
Cand sunt fierte legumele se adauga perisoarele , se fierb aprox. 10-15 minute (pana se ridica la suprafata) si se potriveste gustul cu sare si piper.
Se stinge focul si se adauga zeama de lamaie, dupa gust, leusteanul tocat marunt si uleiul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...