miercuri, 15 ianuarie 2020

Ciorba de varza acra


 Ingrediente:
- 2 cepe
- 200 gr. morcov
- 70 gr. telina
- 40 gr. pastarnac
- 3 lg. ulei
- 1 lg. boia dulce
- 2 lg-te boia afumata
- 2 lg. Delikat fara monoglutamat
- 1 varza potrivita murata
- 1 punga cuburi de soia
- 1 lg-ta cimbrisor
- 2 foi de dafin
- 100 ml smantana vegetala
- 50 gr. caju
- 2 lg. de faina
- sare si piper
- patrunjel

Ceapa se toaca, iar restul legumelor se dau pe razatoarea mare.
Legumele se pun la calit in cele 3 lg. de ulei, impreuna cu boiaua dulce si vegeta (Delikat).
Varza se toaca si se adauga peste legumele calite, impreuna cu soia, care a fost in prealabil inmuiata in apa fierbinte o ora si apoi stoarsa bine.
Se pun foile de dafin si cimbrisorul. Se adauga aproximativ 3,5 - 4 L apa fierbinte si se lasa sa fiarba.
Daca apa scade prea mult se mai poate adauga apa fierbinte.
Nucile de caju hidratate in prealabil se pun in blender cu aprox. 200 ml apa si se mixeaza bine, apoi se adauga faina si se mai mixeaza putin.
Cand varza este fiarta, se adauga smantana de caju, smantana vegetala, boiaua afumata si se mai fierbe 5-10 minute.
Se potriveste gustul cu sare ( daca mai este nevoie) si piper.
Se stinge focul si se presara patrunjelul.

Daca nu aveti caju, puteti pune 200 ml smantana vegetala, amestecata cu 2- 3 lg. de faina.
Eu am folosit smantana vegetala de soia de la Take it veggie.
Ciorba este delicioasa si se poate servi cu ardei iute.

Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...