Ingrediente :
*Aluat tarta :
- 500 gr faina integrala
- 250 ml apa calduta
- 2 lg-te drojdie uscata
- 1/2 lg-ta sare
- pesmet si putin ulei
Faina , sarea si drojdia se amesteca si se adauga treptat apa calduta. Eu am facut aluatul la robotul de bucatarie pentru ca e mai rapid.
Se face o bila din aluat care se lasa la dospit 60 min. intr-un vas cu putina faina.
*Umplutura:
- o punga de legume congelate
-aprox. 50 gr branza tofu
-sare si piper
- 2-3 lg ulei de masline
Se pun legumele intr-o tigaie neaderenta , se adauga putina apa si se lasa pana scade toata apa.
Se racesc putin si se amesteca impreuna cu tofu faramitat , sare si piper.
Aluatul dospit se intinde intr-o tava mare de aragaz pe o hartie de copt pe care am uns-o cu ulei si am presarat pesmet.
Se adauga umplutura la mijloc si se aduc marginile aluatului spre interior.
Coacem tarta la foc potrivit pana se rumeneste.
Cand este gata o scoatem din cuptor si o stropim cu ulei de masline.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu