vineri, 11 decembrie 2015

Tort cu spirulina si turmeric




BLAT
- 1 cup nuci
- 20 curmale
- 1/4 cup stafide
- 1/4 cup merisoare confiate
- 2 lg. cacao/ carob
- 1/4 fulgi de ovaz

CREMA
- 1 1/2 cup caju hidratat
- 1/2 cup ulei de cocos
- 1/2 cup indulcitor
- 1/4 cup suc de portocale
- 1/2 lg-ta turmeric
- 1/2 lg-ta spirulina

GLAZURA
- 1/3 cup ulei de cocos
- 4 lg cacao/carob
- 4 lg indulcitor
- 3 lg-te unt de arahide
- 4 lg de apa

Toate ingredientele pentru blat se pun in robotul cu lama S si se proceseaza pana se aduna compozitia. Daca nu aveti curmale foarte moi puteti adauga 1-2 lg-te de apa.
Se aseaza blatul prin presare usoara cu mana intr-o forma de 15 cm diametru .
Pentru crema punem in blender: sucul de portocale, indulcitorul, uleiul de cocos si caju-ul hidratat (minim 4 ore). Mixam pana se transforma intr-o crema fina in care punem turmericul si mai mixam putin sa se incorporeze. 
Punem jumatate din crema peste blat si in restul de crema adaugam spirulina pulbere si mai mixam putin sa se amestece bine, apoi adaugam si crema verde peste crema anterioara.
Punem tortul la congelator pentru 30 minute.
Pentru glazura se amesteca foarte bine toate ingredientele si se aseaza compozitia cu grija peste crema care a stat 30 minute la congelator.
Se decoreaza tortul cu fructe de padure si se congeleaza pentru 2-3 ore.
Dupa ce se congeleaza tortul se pastreaza in frigider, nu este un tort care trebuie mentinut in congelator.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...