duminică, 28 ianuarie 2018

Muffins cu frosting de ciocolata


Ingrediente pentru 12 bucati:
-200 gr faina
-50 gr amidon 
-150 gr zahar
-2 lg-te praf de copt
-1/4 lg-ta bicarbonat de sodiu
-250 ml lapte vegetal
-2 lg cacao/ carob
-30 ml ulei de floarea soarelui

Frosting: 
-1 cup caju hidratat
-1/2 cup lapte vegetal
-2 lg cacao
-1 cup curmale hidratate
-1/2 lg-ta sare de Himalaya
-2 lg unt de cocos/ unt de cacao


Se amesteca separat ingredientele uscate de cele umede si apoi se combina.
Se pune compozitia in hartii speciale de muffins si apoi se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20 minute. Se face testul cu scobitoarea pentru a vedea daca sunt coapte.
Se lasa sa se raceasca bine pe un gratar si apoi se orneaza cu crema de ciocolata.
Pentru frosting se pun toate ingredientele in blender (untul se topeste inainte) si se mixeaza pana rezulta o crema fina. Crema se pune la frigider pentru cateva ore pana se intareste. Recomand sa faceti crema de ciocolata cu o zi inainte de a o folosi pentru ornat.
(1 cup= 250 ml)




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...