luni, 8 decembrie 2014

Tarta cu praz si ciuperci pleurotus


Ingrediente:
*Aluat:
- 75 ml ulei
- 75 ml apa
- 1/2 lg-ta sare
- faina cat cuprinde

*Umplutura:
- 1 fir de praz
- 300 g ciuperci pleurotus
- 150 g tofu cu ardei ( firma Inedit)
- 100 ml lapte de soia
- 3 lg seminte de susan
- 2 lg ulei de masline
- 1/2 lg-ta turmeric (optional pt. culoare)
- 100 g baton vegetal afumat (firma Iezeress)
- rosii cherry
- busuioc

Aluatul se aseaza in forma de tarta si se coace la foc mediu 10 minute.
Prazul se taie rondele si ciupercile fasii, apoi se inabuse in putina apa pe foc.
Separat se pun in blender: tofu , laptele, semintele de susan, turmericul si uleiul de masline.
Se proceseaza pana rezulta o crema fina, care se amesteca impreuna cu prazul, ciupercile si batonul vegetal taiat cubulete.
Punem compozitia obtinuta peste aluatul de tarta copt pe jumatate si decoram cu rosii cherry si busuioc.
Se introduce tarta in cuptor pentru aprox. 15-20 minute la foc mediu pana se coace uniform.
Timpul de coacere difera in functie de cuptor, asa ca dupa 15 minute e bine sa o verificati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...