luni, 22 decembrie 2014

Tarta de pere


Ingrediente: 
- 1 pachet aluat foietaj (2 buc.)
- 8 pere
- 5 lg fulgi fini de ovaz
- 1 ceasca de stafide
- 1 lg-ta esenta de vanilie
- 1 lg sirop de agave
- 1/2 lg-ta scortisoara
- 3 lg pesmet

*Topping de ciocolata:
- 2 lg cacao
- 3 lg sirop de agave/artar

Perele se curata si se taie cubulete, apoi se pun intr-o tigaie antiaderenta impreuna cu stafidele si fulgii de ovaz. Se gatesc la foc mic pana cand scade sucul lasat de pere.
Cand compozitia nu mai este apoasa se stinge focul si se lasa sa se raceasca, apoi se adauga siropul de agave si scortisoara.
O bucata de aluat o asezam in forma de tarta, o intepam cu o furculita si presaram deasupra cele 3 lg de pesmet.
Punem compozitia cu pere si deasupra punem cealata bucata de aluat din pachet taiata in fasii si asezata sub forma de grilaj.
Daca vreti o culoare aurie deasupra dizolvati putin turmeric in apa si dati peste grilaj.
Se coace in cuptorul incins pana se rumeneste frumos.
Putem servi tarta calda sau rece cu topping de ciocolata.
Este delicioasa !



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...