luni, 1 decembrie 2014

Tort cu fructe de padure


Ingrediente :
*Blat:
- 100 g migdale
- 100 g nuca
- 100 g curmale hidratate
- 1 praf de sare

Se proceseaza toate ingredientele in robotul cu lama S pana se transforma intr-o compozitie lipicioasa. Se pune intr-o forma culinara cu diamentrul de aprox. 15 cm si se preseaza bine.

*Crema alba:
- 150 g caju hidratat (3-4 ore)
- 1 si 1/2 banana
- 2 lg unt de cocos lichid
- 3 lg sirop de agave
- 5 lg fulgi fini de ovaz
- 1 lg-ta esenta de vanilie
- 35 g fulgi de cocos

Se pun toate ingredientele in robotul cu lama S si se proceseaza pana rezulta o crema cat mai fina, apoi se pune peste blat si se da la congelator pana preparam urmatoarea crema.

*Crema mov:
- 120 g fructe de padure congelate
- 1 iaurt de soia
- 20 curmale hidratate
- 6 lg unt de cacao

Se proceseaza in robot: fructele de padure decongelate, iaurtul si curmalele pana se formeaza o crema fina. Este important sa hidratam curmalele 1-2 ore, sa fie cat mai moi pentru a obtine o crema buna.
La final adaugam untul de cacao topit si omogenizam bine compozitia.
Se aseaza peste crema alba si se pune din nou la congelator pentru 1-2 ore.

*Glazura:
- 2 lg cacao
- 3 lg sirop de agave/ artar

Dupa ce s-au intarit cremele, tortul se scoate din forma , se aseaza pe un platou si se acopera cu glazura.
Tortul se pastreaza la congelator si se scoate cu 15-20 minute inainte de a fi servit.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...