sâmbătă, 4 aprilie 2015

Cozonac cu nuca si cacao


Ingrediente aluat :
- 1 kg faina
- 600 ml lapte de soia
- 2 pachetele drojdie uscata
- 3 lg sirop de agave
- 1 lg-ta sare
- 1 ceasca de ulei 

Umplutura :
- 3 cani de nuca
- 5 lg de cacao
- 10 lg sirop de agave
- 5 lg lapte de soia

Se amesteca faina cu drojdia uscata si se lasa 10 minute.
Separat se amesteca laptele caldut cu siropul de agave si sarea si se adauga peste faina.
Se framanta o coca peste care se adauga treptat uleiul caldut pana se incorporeaza.
Se lasa sa dospeasca 45 de minute - 1 ora, timp in care pregatim umplutura.
Nuca se macina si se amesteca impreuna cu restul ingredientelor. Laptele de soia se adauga pentru a fluidifica compozitia suficient pentru a putea fi intinsa peste aluat.
Dupa ce a dospit aluatul se imparte in doua si se intinde pe masa. Se aseaza umplutura si se ruleaza sigiland capetele.
Se lasa cozonacii sa mai dospeasca in tava pana isi dubleaza volumul.
Se coace in cuptor la foc potrivit (aprox. 180-200 grade) pana se rumeneste frumos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...