duminică, 26 aprilie 2015

Crochete de soia cu sos de rosii


Ingrediente crochete :
- 1/2 cana soia boabe
- 4 cani de apa
- 1 cana fulgi de ovaz
- 1/2 cana nuci macinate
- 1 ceapa mare, taiata marunt
- 40 gr telina razuita fin
- 1 lg ulei de masline
- 1 lg-ta vegeta naturala
- 1/2 lg-ta salvie
- 1 lg-ta sare
- 3 catei de usturoi
- pesmet

Ingrediente sos :
- 2 cani de pasta de rosii
- 2 cani de apa
- 1 lg-ta sare
- 2 lg sirop de agave
- 1 lg-ta oregano
- 4-5 catei de usturoi

Preparare crochete :
Se pune soia la inmuiat peste noapte in 3 cani de apa. Se clateste si se pune in blender cu o cana de apa si se mixeaza bine. Lichidul obtinut se pune intr-un bol, se adauga fulgii de ovaz si se lasa compozitia sa stea 10 minute.
Separat se pun la calit, in putina apa si o lingura de ulei, ceapa si telina, apoi se adauga peste compozitia din bol.
Se adauga si restul ingredientelor si se formeaza crochete care se coc in tava la cuptor timp de 30 de minute la 180 grade. Pesmetul se pune atat cat e necesar pentru a putea modela crochetele.
Dupa coacere se aseaza intr-un vas termorezistent.
Pentru sos se amesteca toate ingredientele si se toarna peste crochete si se pune vasul la cuptor pentru 20 minute la 195 grade.
Crochetele pot fi servite cu paste sau piure de cartofi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...