miercuri, 1 aprilie 2015

Melcisori cu nuca si scortisoara


Aluat :
- 400 g faina integrala
- 25 g drojdie proaspata
- 2 lg sirop de agave
- 60 ml ulei
- 150 ml lapte de soia
- 150 ml apa calduta

Umplutura :
- 1/2 cana nuci maruntite
- 3-4 lg stafide
- 3-4 lg sirop de agave
- 1 lg-ta scortisoara

Din drojdie, agave, 1 lg faina si putina apa se face o maia care se lasa sa dospeasca 10 minute, apoi se pune peste faina si se adauga restul de apa, laptele si uleiul. Se framanta un aluat care se lasa la dospit 30 minute.
Se presara faina pe blatul de lucru si se intinde aluatul in foaie de 1 cm. 
Se unge aluatul cu siropul de agave si se presara nuca, scortisoara si stafidele maruntite.
Se ruleaza si se taie in felii de 1-2 cm , se aseaza in tava pe hartie de copt si se coc la foc mediu pana se rumenesc ( aprox. 25 minute la 180 grade).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...