joi, 12 martie 2015

Tarta cu fructe de padure


Blat :
- 350 g faina
- 100 ml ulei
- 2 lg sirop de agave
- 150 ml apa calduta
- 1 lg-ta praf de copt
Se formeaza un aluat care se aseaza in forma de tarta si se coace la foc mediu aprox. 25 minute.

Crema :
- 700 ml lapte de soia
- 1 plic budinca de vanilie
- 5 lg sirop de agave
- 3 lg pline de faina
- 1 lg-ta esenta de vanilie
Praful de budinca se amesteca impreuna cu faina si 300 ml lapte. Restul de lapte se pune la fiert cu siropul de agave si cand clocoteste se adauga compozitia preparata anterior.Se mai poate adauga indulcitor daca preferati crema mai dulce.
Se amesteca in permanenta cu un tel sau o lingura de lemn pentru a nu se forma cocoloase.
Se fierbe pana cand se ingroasa , se adauga esenta de vanilie si se lasa sa se raceasca.
Asezam crema peste blatul de tarta racit si decoram cu fructe de padure.

Topping :
- 2 cani fructe de padure congelate
- 1/2 plic Vege-Gel
- 200 ml suc de fructe
- 2-3 lg sirop de agave/miere
Se lasa fructele sa se decongeleze si in 200 ml suc de fructe se dizolva gelatina si se incalzeste usor amestecul pana la punctul de fierbere. Se adauga fructele in gelatina si siropul de agave si se pune peste crema.
Cand gelatina s-a intarit se poate servi tarta.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...