luni, 16 martie 2015

Tort cu menta si spanac


Blat:
- 1/2 cup migdale
- 1/2 cup fulgi de cocos
- 1/2 cup stafide hidratate
- 2 lg cacao
- 1/4 lg-ta sare

Crema:
- 1 1/2 cup caju hidratat
- 5 g menta proaspata
- 1 lg-ta esenta vanilie
- 1/4 cup ulei de cocos
- 1/4 lg-ta sare
- 85 g spanac
- sirop de agave/miere, dupa gust

Topping:
- 1/2 cup cacao
- 1/2 cup ulei de cocos
- 2 lg sirop de agave/miere

Toate ingredientele pentru blat se pun in robotul cu lama S si se proceseaza pana rezulta o compozitie usor lipicioasa. Se preseaza compozitia intr-o forma cu inel cu diametrul de 15 cm.
Pentru crema punem toate ingredientele in robotul cu lama S si mixam pana rezulta o compozite cremoasa. Pentru o textura mai fina se poate pune pentru 2-3 minute si in blender, dar trebuie sa fie de cel putin 1000 w. Eu am procesat mai intai la robot si apoi am pus crema in blender si am mai blenduit 2-3 minute adaugand si putina apa (aprox 50 ml). Indulcitorul se adauga treptat ajustand gustul in functie de cat de dulce preferati. Cantitatea de menta poate varia dupa preferinta.
Este de preferat spanacul tanar (baby) pentru reteta dar nu este obligatoriu.
Crema se aseaza peste blat si se pune la congelator pentru 30 minute.
Se prepara topping-ul prin amestecarea energica cu un tel a ingredientelor si se toarna peste crema.
Tortul se pune din nou la congelator pentru 1-2 ore.
Se scoate din congelator cu 15-30 minute inainte de servire.
(1 cup = 250 ml)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...