sâmbătă, 27 iunie 2015

Tort cu afine


Blat:
- 1 cup nuci
- 20 curmale moi
- un praf de sare
Se mixeaza in robotul cu lama S pana rezulta o compozitie usor lipicioasa, pe care o presam intr-o forma rotunda cu diametrul de 15 cm.

Crema:
- 1 1/2 cup caju hidratat peste noapte
- 1/2 cup ulei de cocos
- 1/2 cup indulcitor (miere)
- 1/4 cup apa
- 2 lg-te vanilie
Se mixeaza toate ingredientele in blender pana rezulta o crema fina.
Se scoate jumatate din crema si peste crema ramasa in blender se pune 1/3 cup cacao si 1/3 cup carob si se mixeaza din nou.
Peste blat se pune crema de ciocolata, apoi crema alba peste care se aseaza 3 lg de dulceata de afine si apoi glazura.
Eu am folosit dulceata de afine fara zahar luata de la Camara de la munte si am putut sa o dispersez foarte usor peste crema. Daca aveti dulceata cu zahar cred ca trebuie amestecata cu putina apa pentru a fi asezata mai usor, sau si mai bine se pot folosi afine proaspete puse intr-un strat si apasate usor in crema.

Glazura:
1/3 cup ulei de cocos
- 6 lg cacao
- 4 lg indulcitor(miere)
- 3 lg apa

Tortul se congeleaza pentru 1 ora, se scoate din forma si apoi se poate pastra in frigider.
Daca nu aveti foarma de tort de 15 cm puteti folosi o craticioara de dimensiuni apropiate in care ati pus folie alimentara pentru a putea scoate tortul mai usor dupa ce se intareste.
Pentru decor am folosit din compozitia de la blat, dar se pot pune si afine proaspete inainte de a se intari glazura.
(1 cup = 250 ml)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...