miercuri, 21 februarie 2018

Chiftele de linte rosie


Ingrediente:
- 2 cani de linte rosie
- 1 morcov
- 1/2 telina
- 1 radacina de patrunjel
- 3-4 cartofi
- 2 cepe
- 1 cana pesmet
- 3 lg ulei
- 1 lg-ta boia
- 1 lg patrunjel
- 1/2 lg-ta maghiran
- 1/2 lg-ta rozmarin
- 2 lg tarate de psyllium
- sare dupa gust

Se fierbe lintea si se pune la scurs intr-o sita.
Morcovul, telina si radacina de patrunjel se fierb de jumatate si apoi dupa ce se racesc se rad pe razatoarea cu ochiuri mici; de asemenea cartofii cruzi se rad pe aceeasi razatoare. Cele 2 cepe se calesc cu cele 3 lg de ulei. Se pun toate ingredientele intr-un vas incapator si se amesteca bine. Se lasa compozitia sa stea 30 minute si apoi se formeaza chiftelutele, care se pun in tava pe hartie de copt unsa cu ulei de masline.
Tava se pune in cuptorul preincins la 180 grade pentru aproximativ 20-25 minute.
Dupa timpul de coacere se lasa chiftelele sa se raceasca in tava si apoi se pot consuma de preferinta alaturi de un sos sau ketchup.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...