vineri, 23 februarie 2018

Prajitura cu unt de arahide


Blat:
- 3 cups faina
- 2 lg-te bicarbonat de sodiu
- 2 lg-te de sare
- 1 1/2 cups zahar brut
- 1/3 cup cacao
- 1/3 cup carob
- 2 lg otet de mere
- 10 lg ulei de floarea soarelui
- 2 lg-te esenta de vanilie
- 2 cups apa calda

Crema:
- 2 cups caju hidratat
- 1 1/2 cups lapte de soia
- 2 cups curmale hidratate
- 75 ml ulei de cocos
- 4 lg unt de arahide


Pentru blat se amesteca separat ingredientele lichide de cele uscate si apoi se pun ingredientele lichide peste cele uscate. Compozitia obtinuta se aseaza intr-o tava dreptunghiulara (22x30 cm) in care am pus hartie de copt. Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 22-25 minute, pana trece testul cu scobitoarea. Se lasa blatul sa se raceasca foarte bine si apoi se taie in doua parti, peste care se intinde crema. 
Trebuie lucrat cu grija deoarece blatul copt se rupe foarte usor.

Pentru crema se pun toate ingredientele intr-un blender foarte puternic (eu am Vitamix) si se mixeaza pana rezulta o crema foarte fina. Crema se pune in frigider pentru 1-2 ore si apoi se poate intinde peste blat. Prajitura asamblata se tine la frigider pentru 2-3 ore si apoi se poate servi. Se poate pastra in frigider pentru 3-4 zile.

(1 cup = 250 ml)

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...