joi, 9 octombrie 2014

Ciorba ,, de burta,,



Ingrediente :
- 500 gr ciuperci pleurotus
- 2 lg ulei de masline
- 6-7 catei de usturoi
- 1 morcov
- 2 cepe mici
- zeama de la o lamaie
- 1 l lapte de caju
- 1 l apa
- 1 lg baza pentru mancaruri (gen delikat)
- sare si piper dupa gust
- 1 leg patrunjel

Morcovul se da pe razatoarea mare, ceapa se toaca marunt si se pun in oala cu putina apa si 1 lg baza pentru mancaruri.
Cand legumele sunt fierte pe jumatate se adauga 1 litru de apa fierbinte si ciupercile pleurotus taiate fasii pe care le fierbem 15 -20 minute.
Intre timp preparam laptele de caju: 100 gr caju crud hidratat 4-5 ore + 1 l apa se pun in blender si se mixeaza 2 minute.
 Se stinge focul si se adauga laptele de caju, zeama de lamaie, usturoiul zdrobit, patrunjelul, sarea si piperul (dupa gust).
Inainte de servire se adauga uleiul de masline.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...