sâmbătă, 4 octombrie 2014

Conopida pane




Ingrediente :
- 1 conopida
- 1 cana lapte de soia
- 1/2 lg-ta boia dulce
- 1/2 lg-ta turmeric (optional)
- 4 lg faina
- 1 lg-ta oregano
- 1 lg fulgi de drojdie inactiva
- sare si piper 
- pesmet

Conopida se desface buchetele, se spala si se fierbe 10-15 minute in apa cu sare.
Se face un aluat nu prea gros din restul ingredientelor (fara pesmet) si se trece fiecare buchetel de conopida (rece) prin acest aluat, apoi prin pesmet si se aseaza in tava pe hartie de copt unsa cu ulei.
Se coace la foc mediu aprox. 20-25 minute.
Servim conopida pane calda sau rece alaturi de sos cu usturoi.


Eu am facut un sos rapid din pulpa de migdale si caju ramasa de la lapte.
Ingrediente :
- 5-6 lg pulpa de migdale si caju
- 10 lg lapte vegetal
- 5 lg ulei
- 3 catei de usturoi
- 1 lg mustar
- suc de lamaie si sare (dupa gust)
Se pun toate ingredientele in blender si se mixeaza .
Observatie - se poate folosi pulpa de caju sau pulpa de caju + migdale (cand se face lapte combinat). Nu se poate face doar din pulpa de migdale pentru ca este prea uscata si sosul nu are o consistenta cremoasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...