sâmbătă, 18 octombrie 2014

Sarmale cu ciuperci



Ingrediente :
- 30 foi de varza acra
- 30 lg rase de orez
- 2 morcovi
- 4 cepe
- 2 conserve de ciuperci
- 2 lg-te cimbru
- 2 foi de dafin
- 1 lg condimente pentru sarmale (optional)
- 1 cana de bulion sau pasta de rosii
- 3 lg ulei
- sare si piper dupa gust

Morcovii se dau pe razatoare si ceapa se toaca marunt.
Orezul se spala in 2-3 ape , iar ciupercile se mixeaza in robotul de bucatarie (nu prea marunt).
Se amesteca orezul cu ciupercile, morcovul, ceapa si condimentele, apoi se pune o lingura din compozitie pe cate o foaie de varza si se ruleaza.
Asezam un strat de varza tocata in oala si apoi punem sarmalele, adaugam bulionul , foile de dafin, uleiul si apa cat sa le acopere.
Se pot gati pe aragaz sau in cuptor adaugand apa din cand in cand pana sunt fierte.
Servim sarmalele cu smantana vegetala si mamaliguta.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...