miercuri, 29 octombrie 2014

Chiftelute de sfecla rosie si linte


Ingrediente :
- 1 cana linte rosie
- 150 gr sfecla rosie
- 1 ceapa
- 2 lg fulgi de ovaz rasniti
- 1 lg-ta cimbru
- 1/2 lg-ta coriandru
- 1 lg-ta boia
- 7 catei de usturoi
- 4-5 lg de pesmet
- 2 lg seminte de in rasnite + 6 lg de apa
- sare si piper dupa gust

Lintea se fierbe 15 minute si se pune in strecuratoarea de paste, unde cu o lingura de lemn o pasam pana se scurge bine de apa.
Sfecla se da pe razatoare si se pune peste linte impreuna cu restul ingredientelor.
Semintele de in rasnite se amesteca impreuna cu apa si se lasa 5 minute sa se ingroase. Are rolul de a lega compozitia (in loc de oua).
Formam chiftelute mici , rotunde pe care le tavalim prin seminte de susan.
Se coc pe hartie de copt unsa cu ulei la foc mediu pentru 25 de minute.
Recomand sa fie servite alaturi de un sos la alegere, sau chiar ketchup.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...