duminică, 2 noiembrie 2014

Chifle



Ingrediente :
- 500 gr faina integrala
- 50 gr tarate de grau
- 250 gr faina alba
- 3 lg-te drojdie uscata
- 2 lg-te de sare
- 2 lg-te sirop de agave
- 500 ml apa calduta

Amestecam drojdia uscata cu faina. Dizolvam siropul de agave in apa calduta si punem apa peste faina. Framantam bine pana se desprinde aluatul de pe vas , adaugam sarea si mai framantam putin.
Presaram faina intr-un vas si punem aluatul sa dospeasca pentru o ora.
Ungem blatul de lucru cu ulei si cu mainile unse impartim aluatul in 12 bucati.
Modelam fiecare bucata sub forma unei chifle, le asezam in tava pe hartie de copt si le lasam sa mai dospeasca 30 - 40 minute.
Coacem chiflele in cuptor la foc mediu aprox. 20- 25 minute.
Optional se pot unge cu ulei de masline si le presaram cu boia, oregano, busuioc, etc.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...