vineri, 27 februarie 2015

Tarta cu dovlecei si sos bechamel


Aluat :
- 250 g faina integrala
- 2 lg ulei
- 1/2 pahar de apa
- un praf de sare

Umplutura :
- 100 g ciuperci
- 300 ml supa de legume
- 1 ceapa rosie
- 40 g faina
- 40 g margarina
- sare si piper dupa gust
- 3 dovlecei medii
- 3 lg ulei de masline
- patrunjel

Din faina, ulei, apa si sare se face un aluat care se intinde cu facaletul si se azeaza intr-o forma de tarta.
Pentru umplutura se taie dovleceii rondele subtiri si se coc impreuna cu ceapa taiata feliute si ciupercile in cele 3 lg de ulei pana scade apa lasata de legume. La final se potriveste gustul cu sare si piper.
Separat se face sosul bechamel : se topeste margarina intr-o craticioara, se adauga faina si supa de legume amestecand bine sa nu se formeze cocoloase. Se fierbe aproximativ 5-7 minute.
Peste aluat se aseaza legumele si apoi se toarna sosul si se presara patrunjel.
Se coace tarta la 180 grade - 35 minute.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...