vineri, 20 februarie 2015

Tort de ciocolata cu rodie


Blat :
- 175 g curmale hidratate
- 2 lg seminte de susan macinate
- 2 lg cacao
- 3 lg ulei de cocos
- 150 g nuca

Crema :
- 1 avocado
- 100 g caju hidratat
- 3 lg ulei de cocos
- 2 lg cacao
- 10 curmale hidrarate
- 1 lg-ta esenta portocale
- 5 lg sirop de artar / miere

Glazura :
- 2 lg sirop de artar
- 2 lg de cacao

Pentru blat se pun toate ingredientele in mixer si se mixeaza pana rezulta o compozitie lipicioasa, apoi se preseaza compozitia intr-o forma de tort cu diamentrul de 15 cm.
Daca nu aveti o forma cu diametrul acesta merge orice craticioara, dar trebuie sa folositi o folie alimentara pentru a putea scoate tortul la final.
Ingredientele pentru crema se mixeaza in robotul cu lama S foarte bine pana rezulta o crema fina, care se aseaza peste blat si se pune in congelator pentru o ora.
Glazura se obtine prin amestecarea celor 2 linguri de cacao cu siropul de artar.
Se pune peste crema si se reintroduce in congelator pentru inca 1-2 ore.
Se decoreaza cu seminte de rodie inainte de servire.
Se scoate tortul din congelator cu 20-30 minute inainte de a fi servit.
Se poate pastra la congelator pentru cateva zile.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...