vineri, 7 noiembrie 2014

Chiftelute de dovlecei




Ingrediente :
- 2 dovlecei mari
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- 5 catei usturoi
- 1 cutie tofu afumat (300 gr)
- 1 lg-ta boia
- 1/2 lg-ta turmeric (optional)
- 1/2 lg-ta ienibahar
- 1/2 leg. marar
- 2 lg seminte de in macinate + 6 lg apa
- 4 lg fulgi de ovaz macinati
- 3 lg pesmet

Dovleceii se rad pe razatoarea mare si morcovii pe razatoarea mica apoi se presara cu 1 lg-ta de sare , se amesteca si se lasa sa stea 10 minute. Se storc bine de apa si se pun intr-un vas.
Se adauga ceapa tocata fin , usturoiul ras sau zdrobit, tofu dat pe razatoarea mica sau la robot.
Semintele de in macinate se amesteca impreuna cu apa si se lasa sa stea 5 minute, apoi se pun peste ingredientele de mai sus si se amesteca bine cu mana.
Se adauga si restul ingredientelor, omogenizam bine compozitia si formam chiftelele cu mainile unse.
Le asezam in tava pe hartie de copt unsa cu putin ulei. Le stropim cu ulei si le coacem 30 minute la foc mediu.
Lasam chiftelele sa se raceasca in tava si numai dupa aceea le desprindem de pe hartia de copt.
Cand sunt calde sunt foarte moi si se rup daca incercam sa le luam din tava.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...